Als je jarig bent, mag je kiezen wat je wilt eten.
Tenminste zo was dat bij ons thuis wel...
En dan kozen wij dus heel vaak Kuche!
En werd het niet als "verjaardags eten" gekozen
dan werd het wel getrakteerd op school!
Het komt oorspronkelijk uit Duitsland
via een zus van de opa van mijn moeder
(of zoiets)
Bodem
500 gram bloem
65 gram boter
50 gram suiker
1/4 liter melk
1 zakje gist
1 ei
snufje zout
Garnering
100 gram boter
125 gram suiker
2 eierdooiers
vanillesuiker
amandelschaafsel
Bloem met zout en gist mengen,
lauwe melk - gesmolten boter - suiker toevoegen
en goed maar voorzichtig mixen,
ei toevoegen en mixen tot elastisch deeg.
Laten rijzen (30 min) en uitrollen op een ingevette bakplaat.
Suiker en eierdooiers goed prakken,
vanillesuiker toevoegen.
Verdeel dit gelijkmatig over het deeg.
Verdeel de boter in kleine klontjes over het deeg
en naar smaak amandelschaafsel er over heen strooien.
Bak 25-30 min. op 175 ºC
Maaaarrrrr dan blijf je met 2 eiwitten zitten...
Toch?
Dus dan maak je ook nog even een paar schuimpjes!
2 eiwitten
125 gram witte basterd suiker
Eerst eiwitten goed stijf slaan,
beetje suiker erbij mixen,
en dan de rest van de suiker,
en mixen tot er mooie pieken ontstaan.
Vervolgen toefjes spuiten
op een bakplaat met bakpapier
60 min. bakken op 110 ºC
Tadaaaaa!
...oh en een beetje kleurstof eventueel hihi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten