zaterdag 12 januari 2013

#2 Apple Pecan Crumble (in a jar)



Als je weer thuis bent,
 na een heerlijke boswandeling, 
of een lange middag schaatsen,
 met een gezonde blos op je wangen,
heb je zin in wat warms, wat lekkers....

Super snel en makkelijk en 
zelfs van te voren klaar te maken,
even in de oven, toef slagroom erop 
en genieten maar!! 



Apple Pecan Crumble (in a jar)


Ingrediënten:

Appelmix
500 gr appels
50 gr bruine suiker
1 tl kaneel
1 bakje pecannoten 

Kruimeldeeg
150 gr boter
150 gr suiker
150 gr bloem
150 gr havermout 





Verwarm de oven voor op 180 ºC 

Snijd de appels in stukjes en meng de bruine suiker met de kaneel. Meng daarna de stukjes appel met de kaneelsuiker en pecannoten. Doe de appelmix in de ingevette glazen potjes, ovenschaaltjes of gewoon in een grote ovenschaal.

Kneed daarna met je handen de boter, suiker, bloem en havermout tot een kruimeldeeg. Strooi het daarna over het appelmengsel tot de glaasjes goed vol zitten.

Kleine potjes 25-30 minuten en een grote ovenschaal 40-45 minuten in de oven.

En omdat de crumble in de glaasjes, door het bakken zakt, 
past die heerlijke toef slagroom er precies op! Ook erg lekker met een bolletje kaneel of vanille ijs!


Enjoy!!

4 opmerkingen:

  1. Hmmm... heb er net een wandeling opzitten! Mag ik langskomen?! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En?? Hoop dat hij geschikt is om nog een keer te eten :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor hoeveel glaasjes heb je het gemaakt?
    Ziet er super uit!
    Groetjes Elise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hai Elise,

      bedankt voor je reactie! Ik heb de kleine olvarit (4mnd) potjes gebruikt en ik dacht dat het er 16 waren!

      Groetjes!

      Verwijderen