donderdag 31 januari 2013

#5 Pindakaas koekjes


Als manlief thuiskomt met 6 potten!!! pindakaas, 
(ja inderdaad, ze waren in de aanbieding). 
Dan is het tijd voor een receptje met pindakaas. 
MET stukjes noot, natuurlijk!


Na een tijdje zoeken naar receptjes, schuiven met ingrediënten en omrekenen naar onze maten, heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:


225 gram pindakaas
160 gram bloem
160 gram witte basterd suiker
(bruin is lekkerder, maar ik had alleen wit in huis)
120 gram boter
1 groot ei
3 eetlepels melk
1 theelepel vanille aroma
3/4 theelepel baking soda
(natriumcarbonaat = zuiveringszout, te koop bij de drogist)
1/4 theelepel zout



Verwarm de oven voor op 190 ºC

Pak een schaal en doe daar de pindakaas, boter en suiker in en mix het goed.

Voeg daarna het ei, de melk en de vanille aroma toe.

Doe in een andere schaal de bloem, baking soda en het beetje zout en meng even en voeg het daarna bij het pindakaas mengsel. Goed mixen!

Zet in koelkast even weg om te koelen. Rol er daarna balletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Druk met een vork (eventueel in de suiker gedoopt) de balletjes voorzichtig beetje plat (kruislings).

Bak ze daarna voor 10-15 minuutjes (hangt af van de grootte van de koekjes) in de oven, tot de randjes goudbruin beginnen te worden.

LET OP!!!

De koekjes komen zacht uit de oven, laat ze nog even 2 minuutjes liggen en leg ze daarna op een rooster om verder te koelen, ze worden vanzelf hard. Ze blijven een beetje kruimelig en bros!




Voor een eerste keer best een lekker receptje, 
maarrrr er kan ook nog best wat verbeterd worden!! 

Dus wordt vervolgd ... 
gelukkig hebben we nog een paar potten! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten