zaterdag 23 februari 2013

#8 Slagroom Soesjes

Wat ga je maken als je nog een halve liter 
verse slagroom in de koelkast hebt???

Juist! Slagroom soesjes! 


Ingrediënten:

250 ml water
50 gram boter
150 gram bloem
4 eieren
2 tl bakpoeder
snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 ºC

Zorg ervoor dat je goed oplet met het wegen van de ingrediënten! Breng het water, de boter en zout samen aan de kook. Voeg daarna de bloem in een keer toe en roer tot het deeg een grote bal wordt en van de bodem los komt. Pan van het vuur nemen en de bal in een grote kom doen.

Daarna één voor één de eerste 2 eieren erdoor roeren. Wacht met het tweede ei tot het eerste ei helemaal is opgenomen. In het begin lijkt het deeg uit elkaar te vallen maar gewoon blijven roeren. Het komt goed! Nu zet je het heel even weg om te koelen.

Vervolgens doe je de twee laatste eieren er in één keer bij en roer je ze er ook door. Net zolang tot het een mooi glanzend deeg is. Daarna voeg je het bakpoeder toe en ook dit roer je er goed door.

Dan vet je een bakblik (eventueel bestuiven met wat bloem) of je gebruikt een stuk bakpapier.



Spuit met een spuitzak, met een groot, rond spuitmondje (of maak gewoon) bergjes. Houd er rekening mee dat je soesjes nog wat groter zullen worden dus neem genoeg afstand.

Je bakt de soesjes 20-25 minuten, ze zijn goed als ze licht en luchtig zijn en makkelijk loslaten.
Doe tussentijds de oven niet open want dan zakken ze in.

Als ze klaar zijn laat je ze nog even afkoelen op een rek en als ze volledig zijn afgekoeld kun je ze vullen. Grote soezen kun je knippen en kleine soesjes kun je met met een spuitzak vullen.




Eetsmakelijk !!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten