zaterdag 9 maart 2013

#10 Cookie Versus Cookie


Oreo-Stuffed Chocolate Chip Cookie


...dat is de officiële naam van deze
verschrikkelijk lekkere cookies!




Natuurlijk heb ik deze fantastische cookies 
niet zelf bedacht, maar wel zelf gemaakt! 

Toen ik ze tegen kwam op de site van Bakerella
kon ik het niet laten... ik moest ze maken!




Maar ze waren gigantisch!
Te gigantisch zeg maar...

Voor een "iets" kleinere versie,
dus geen heel Oreo Cookie,
maar een kwart koekjes als vulling!




  Ingrediënten

230 gram Boter 
150 gram Bruine suiker 
200 gram Suiker 
2 grote Eieren
1 eetlepel Vanille extract
440 gram Bloem 
1/2 theelepel Zout 
1 theelepel Baking Soda
200 gram Chocolade drops

En natuurlijk een pak Oreo's !!
Sorry Suus ;-) 



Verwarm de oven vast voor, op 180 graden ºC
Doe de boter, basterd suiker en gewone suiker in een grote kom en mix tot het lekker romig is.
Voeg dan de eieren en vanille extract toe en mix het tot een geheel.

Meng in een andere kom, de bloem, zout en baking soda met een garde. Voeg dan de droge ingrediënten bij de boter-suiker mix en mix goed. Voeg daarna de choco drops en mix weer.

Neem een ijstang of grote lepel en schep een bolletje, plak er een Oreo Cookie op en plak vervolgens op de andere kant weer een bol deeg. Verdeel het deeg om het koekje heen zodat het niet meer zichtbaar is. Kijk voor een mooie en duidelijke foto uitleg hier.

Leg de "beetje platgedrukte ballen" op een bakplaat met bakpapier. Voor de grote variant (hele Oreo) ongeveer 20 minuten en de kleine variant (stukje Oreo) 12- 15 minuten. Laat ze 5 minuten koelen op de bakplaat en daarna verder afkoelen op een rooster.

Oh en deel ze vooral uit vóór dat je ze proeft, want anders blijf je "proeven"



Geen opmerkingen:

Een reactie posten