zondag 14 april 2013

#15 Semifreddo (semi slank) met framboos en witte chocola


Vandaag begint de lente!! 
Toch??

Vanmorgen, toen ik om 7.00 wakker werd 
gemaakt door mijn allerliefste dochter,
zag het er grauw, grijs en nat uit buiten.

Het lijkt niet op die prachtige mooie lentedag,
waar ik al helemaal mee bezig was.

De planning voor vandaag was Semifreddo! 

Semifreddo, betekend "half bevroren"
en is een alternatief van ijs, 
wat je kunt maken zonder ijsmachine. 

Deze Semifreddo is aangepast, zonder ei en 
op basis van griekse yoghurt en slagroom. 
Waardoor hij minder vet is en geschikt voor kinderen.

Met goede hoop op een heerlijke, zonnige lentemiddag,
toch maar meteen aan de slag gegaan.



Ingrediënten:

500 ml griekse yoghurt
250 ml slagroom
60 gram suiker
50 gram witte chocola
plus extra om te garneren
1 doosje frambozen
1 pak kletskoppen (koekjes)

Bekleed een cakevorm met plastic folie.
Klop de slagroom samen met de suiker stijf 
en spatel het daarna door de griekse yoghurt.
Maak het schaafsel van de witte chocolade 
en spatel dit er ook voorzichtig doorheen.

Stort het geheel in de cakevorm 
en zet voor enkele uren in de vriezer. 

Na een aantal uur 
 (verschilt per vorm, hoe snel het bevroren is) 
kun je er plakken van snijden of
net zoals ik deed, bolletjes van scheppen. 

Neem een kletskop doe er een bolletje ijs op, 
doe er vervolgens een kletskop bovenop. 
Nog een klein bolletje ijs, 
duw daar de framboosjes in 
en garneer met poedersuiker 
en witte chocolade schaafsel!


De temperatuur is helemaal goed, 
hopelijk breekt het zonnetje ook door straks! 

Dan kunnen we op deze heerlijke en zonnige lentedag, 
genieten van zelfgemaakt ijs in eigen tuin! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten